Besøg vores mobil side
 .

Nye fangstredskaber giver bedre økonomi, større fangster samt forbedret miljø

Udgivet af FiskerForum den 04-06-2013 · info@fiskerforum.dk

Dette er konklusionen på en række forsøg foretaget af og i samarbejde mellem Thyborøn Havns Fiskeriforening samt firmaet Aquamind.

I projektet er der sat fokus på at sænke brændstofforbruget og gøre konsumfiskeriet mere selektivt, effektivt og skånsomt, noget der vil være til gavn for alle parter i fiskeriet.

Formålet med projektet var at udvikle et nyt trawl til konsumfiskeri, som sparer energi pr. kg fanget fisk og dermed reducerer omkostningsniveauet og samtidig forbedrer indtjeningen for fiskeren. Derudover var et af projektets formål at påvise og demonstrere, at pelagiske skovle kan anvendes i bundtrawlsfiskeriet, således påvirkningen af havbunden minimeres. Trawleren L757 Aaltje Postma fra Thyborøn har deltaget i projektet.

Er man interesseret i at se den grundige samt informative rapport og Cd om projektet, kan denne afhentes / bestilles ved Thyborøn Havns Fiskeriforening.

Kilde: Konsumfisk
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia