Besøg vores mobil side
 .

Nyt Fra Færøerne - uge 8

Udgivet af FiskerForum den 28-02-2011 · info@fiskerforum.dk

En kutter er opbragt efter mistanke om ulovligt fiskeri. Fortsat ingen aftale om rødfisk fiskeriet i Irminger havet.

Opbragt efter fiskeri i lukket område
Den mindre trawler Skálafossur er mistænkt for ulovligt fiskeri. Skibet blev opbragt at kystvagtskibet Brilmil, der onsdag aften ledsagede Skálafossur til havn.

Trawleren menes at have fisket 4 døgn i et lukket gydefisk område vest for Færøerne, og det forventes at skibet vil blive præsenteret for et bødeforlæg.

Hvalba
Tirsdag ankom 4 fuldt lastede skibe til Hvalba i Suðuroy. Det drejede sig om fartøjerne Niels Pauli, Steintór og partrawlerne Hamranes og Breiðanes. Alle kom i havn efter sejfiskeri syd for Færøerne. I Havnen blev der indkaldt ekstra mandskab til at servicere skibene i forbindelse med losningen.

Fuglefjord
Vesturvón har afsluttet en fangstrejse i den russiske del af Barentshavet. Skibet har fisket torsk og landede en fuld last filet ved virksomheden Bergfrost i Fuglefjord.

Sørvági
Drelnes ankom d. 21. februar fra årets første fisketur, og landede 40,000 pund havtaske. Skibet afsejlede d. 12. februar.

Vesturvarið og Vesturskin ankom mandag til Sørvág med fuld last. Skibene landede tilsammen 320.000 pund, som er fisket øst fra Færøerne. Fra området meldes om godt fiskeri.

Fortsat stor aktivitet i loddefiskeriet ved Island
Finnur Fridi, Jupiter, Fagraberg og Tróndur i Gøtu er alle fortsat aktive i loddefiskeriet ved Island. Bl.a. har Finnur Fridi leveret 2.000 tons til fiskemel i Faskrúðsfirði, Island og Fagraberg 3.000 tons til Havsbrun.

De Islandske både er også meget aktive i loddefiskeriet. De samlede Islandske fangster for januar måned, er nu opgjort til ikke mindre end 82.000 tons.

Fortsat ingen afklaring af kvotefordelingen for rødfisk i Irminger havet
Færøske fiskere må fortsat afvente en afklaring af kvotespørgsmålet vedrørende rødfisk i internationalt farvand sydøst for Grønland.

Efter et møde i London med deltagelse af Grønland, Færøerne, Island, Rusland, Norge og EU var der fremskridt at spore, men det kom ikke til en endelig aftale. Parterne har aftalt at mødes på ny. Det bliver i Reykjavik og mødet afholdes medio marts måned.

Makrelkvote:
I den kommende uge forventes den Færøske fiskeriminister Jákup Vestergård at meddele størrelse af den færøske makrelkvote for 2011. Nyheden imødeses med stor spænding, da makrelfiskeriet er en vital hjørnesten i de største fartøjers økonomi.

Kilde:Skipini/Fiskerforum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia