Besøg vores mobil side
 .

Nyt Kølerum med isproduktion i Spodsbjerg

Udgivet af FiskerForum den 10-11-2011 · info@fiskerforum.dk

Fiskerne glæder sig over gode faciliteter – og håber en fiskehandler vil slå sig ned ved havnen.

Spodsbjerg fiskerne har for nylig indviet et ca. 60 m2 stort kølerum med tilhørende ismaskine. Og det er en glad formand for Spodsbjerg Fiskeriforening, Klaus F. Nielsen, som fortæller om investeringen. ”Vi har arbejdet 2-3 år på projektet, så det er dejligt, at det nu står færdigt. Vi skal jo gerne blive ved med at holde gang i tingene, og det gamle kølerum kørte de senere år på dispensation fra myndighederne”.

Den nye ismaskine har en døgnkapacitet på ca. 1.600 kg. Tidligere fik Spodsbjerg fiskerne fragtet is til byen, og især i sommertiden kunne isen let smelte sammen i klumper. Nu glæder fiskerne sig over den betydelige arbejdslettelse det er, at arbejde med frisk afkølet is.

Indretning af kølerum og køb af ismaskine beløber sig til ca. 1 mio. kr. Netop nu bygges der desuden på et lokale, som vil kunne godkendes til handel med fisk. Klaus F. Nielsen håber, der melder sig en person, der har interesse i at drive butik fra adressen; ”Det kunne jo f.eks. være vore egne friske fisk, som blev solgt derfra, frem for de køres ud af byen”, forklarer Klaus F. Nielsen.

5 fartøjer fisker i øjeblikket med udgangspunkt i Spodsbjerg, ligesom der drives bundgarnsfiskeri. Klaus Nielsen fortæller, at øgede landingsafgifter skal være med til at finansiere investeringen i kølerum m.v.

FiskerForum / EK

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia