Besøg vores mobil side
 .

Nyt fra Færøerne uge 9

Udgivet af FiskerForum den 07-03-2011 · info@fiskerforum.dk

Stor aktivitet på havnene i Vági og hos Havsbrun

Toftir :
Lineskibet Sandshavið landede 53,800 pund der blev vurderet til 270.000 kr.
Dette er den anden tur lineskibet gennemfører under nye ejere, som udtrykker stor tilfredshed med skibet. Sandshavið afsejlede på fiskeri den 22 feb.

Vági:
Der meldes om stor aktivitet fra havnen i Vági. Vágfelli, Hvannfelli, og dyphavstrawleren Beinisvørð har i denne uge alle landet i Vági.

Beinisvørð partrawler samen med Edna fra Sørvági, og skibene har tilsammen fanget 215 tons. For Beinisvørð´s vedkommende er det formentlig den største last siden skibet kom til Færøerne. Beinisvørð lander i Vági, og Edna i Klaksvík.

Vág:
Vágfelli og Hvannfelli ankom mandag d. 28. feb. Vág med fuld last af mørksej. Skibene har ca. 400 kar. Købere er Delta Seafood og Løðhamar Seafood. Det oplyser skibsreder Hans j Joensen.

Sørvági:
Dyphavstrawleren Vesturleiki landede 190,000 pund, hvor det meste er sej, Vesturleiki partrawler samen med en anden dyphavstrawler Rankin, der lander i Suðuroy, Trawlerne har fisket øst for Færøerne.

Sørvági:
Lineskibet Havbúgvin landede 52.000 pund i Sørvági. Fangsten bestod overvejende af torsk, som er fisket vest for Færøerne. Skibet har ikke haft godt vejr under denne rejse, med er atter taget tilbage på fiskefeltet.

Brestir lander i Skotland : Dyphavstrawleren Brestir landede 80,000 pund kalve og rødfisk, som er fisket øst for Færøerne. Årsagen til skibet valgte skotsk havn, var et godt bud på lasten.

Loddefiskeri:
Det norske fiskefartøj Magnarson landede søndag 900 tons lodde til Havsbrún, Skibet fangede lodde 2. marts i Barentshavet. Den norske not/trawlere Østanger fra Bergen landede tidligere 1200 tons lodde i Fuglefjor. Østanger er i øvrigt tidligere færø ejet og sejlede under navnet Høgaberg. Skibet fik navnet Háberg, men blev hurtigt solgt igen til Norge, og kaldes nu Østanger.

Jupiter lander i Island : Jupiter landede 700 tons lodde i Fáskrúðsfirði i Island. Skibet har fisket i et område sydøst for Island.

Tróndur í Gøtu har landet årets sidste lodde fangst. Det skete forrige uge i Island. Nu skal skibet en tur til Brattvåg i Norge og efterfølgende til års eftersyn hos Karstensens Skibsværft i Skagen.

Skibshandler:
Partrawlerne Polarhav og Stjørnan fra Leirvík er nu solgt til Norðoya Íløgufelag. Skibene skal lande til Tavuna og Kósin i Klaksvík. Trawlerne fisker en del af året guldlaks, som skal landes til Tavuna, mens der resten af året fiskes sej, der landes til Kósina.

Efter en kort lejeperiode har P/f Enniberg købt fartøjerne Jaspi og Ametyst. Det forventes at skibene også fremover skal lande fangsterne i Vági. Handelsprisen er uoplyst.

Skibsreder Hanus Hansen og JFK har købt 45 % af partrawleren Grønanes fra Vestmanna. Skibet skal fremover være fast leverandør ved Kósin, i Klaksvík.

Kilde: FiskerForum/Skipini/EK

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia