Besøg vores mobil side
 .

O83 ”Charlotte Bjørn II” partrawler efter brisling.

Udgivet af FiskerForum den 10-11-2010 · info@fiskerforum.dk

De ekstraordinære gode industrifiskepriser har bevirket, at Bogense kutteren i øjeblikket satser på brisling.

”Sammen med en makker er vi på brisling fiskeri på basis af lejet fisk. Vi sejler ud fra Bogense og fisker i området nord for Fyn”; forklarer skipper Kurt Dideriksen, Bogense.

Og selv om der er betalt for leje af kvoten og der også er daglige driftsomkostninger, er skipperen tilfreds med den nuværende indtjening. O83 ”Charlotte Bjørn II” lander næsten dagligt i Bogense havn, hvor brislingen losses direkte op i lastvogne, der transporterer fisken udenbys til videre forarbejdning .

Brisling fiskeriet har nu stået på igennem de seneste 9 uger, og det er skipper Kurt Dideriksen glad for; ”Det er perfekt med den mulighed. Tidligere har jeg ofte lagt og fisket skrubber, men det er jo ikke nemt nu, når skrubber skal konkurrere med billige rødspætter”. Tidligere har Kurt Dideriksen haft fiskerirettigheder i Nordsøen, men disse er nu solgt fra, og også på den baggrund er han glad for, at det tegner til, at han kan fortsætte brisling fiskeriet året ud.

Kurt Dideriksen er 56 år gammel og har været selvstændig fisker de seneste 30 år. Det forventer han også at holde fast ved; ”Ingen andre vil vel ansætte mig, og her bestemmer jeg jo selv, hvornår jeg skal ud at fiske” siger han, med et smil på læben.

Kilde: FiskerForum.com/EK

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia