Besøg vores mobil side
 .

Odense Havn overtager Lindø Industripark

Udgivet af FiskerForum den 31-10-2013 · info@fiskerforum.dk

Odense Havn får fremover ansvaret for at drive Lindø Industripark. Det sker efter en præsentation af det nye ejerskab på et pressemøde torsdag, hvor der til ære for den fremmødte presse, blev sat de sidste underskrifter på aftalen.

Prisen er ikke oplyst, men begge parter oplyser at de er tilfredse med den indgåede handel.


Det var da også en synligt glad og tilfreds bestyrelsesformand for Havnen og Borgmester for Odense Kommune Anker Boye (S), der kunne overbringe nyheden. Overtagelsen er et aktiv for både Havnen og Kommunen, fortalte Anker Boye, der videre kunne fortælle, at siden krisen i 2008, havde man alene i Odense kommune, måtte vinke farvel til 4500 industriarbejdspladser. Derfor er overtagelsen af Lindø Industripark attraktiv, da det sikre beskæftigelsen af de mere end 1200 personer der dagligt arbejder på det 1.000.000 m2 store industri område.


Holdt gang i hjulene
Bestyrelsesformand for Lindø Industripark, Lars-Erik Brenøe, der for A.P.Møller-Mærsk har holdt gang i hjulene, siden Lindø Skibsværft afleverede den sidste nybygning i november 2011, fortalte at der havde været flere potentielle købere inde over en overtagelse af industriparken, men mente at med aftalen med Odense Havn og Kommune, havde man fundet en organisation der også administrativt kunne løfte opgaven.


Forventer fremgang
Anker Boye (S) analyserede mulighederne for Odense og for Fyn positivt, på baggrund af visioner for branchen og for produktionsvirksomhedernes forventede fremgang indenfor gas, olie og vind, hvor der de kommende år vil være behov for yderligere 24.000 arbejdspladser. Noget som Borgmesteren, med købet af Lindø Industripark, så som en potentiel mulighed for at trække mere industri til området.Overtagelsen er et aktiv for både Havnen og for Kommunen.God forretning
Købet af Lindø Industripark er en god forretning for Odense Havn. Der er allerede i dag mange gode virksomheder i industriparken, der pt har fyldt de gamle fabrikshaller med 62 lejere, der med en udlejningsprocent på ca. 65 % stadig levner plads til nye virksomheder, der ønsker at etablere sig i et større arbejdsfællesskab og i et dynamisk område, der målrettet energibranchen.


En glædelig nyhed for Fyn, men samtidigt et lidt vemodigt farvel til en traditionsrig værftskultur, der nu for første gang i knap 100 år, nu helt vil være ude af Lindø.


Lindø Industripark A/S Er en veletableret industripark, der huser et stort antal virksomheder inden for offshore industrien. Lindø Industripark A/S har produktionsfaciliteter, der danner rammen om en alsidig produktion, lagring og udskibning af store producerede komponenter til offshore og til den tunge industri.


Kilde: Pressemøde Lindø Industripark / TV
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia