Besøg vores mobil side
 .

Olie udslip i Nordsøen fra norsk platform

Udgivet af FiskerForum den 27-01-2014 · info@fiskerforum.dk

Natten til søndag, havde èn af Norges ældste produktionsplatforme, Statoils Statfjord-feltet, der har produceret naturgas og olie siden 1974, et olieudslip.

Platformen blev omgående evakueret af sikkerheds hensyn og alle 270 personer, der enten arbejdede eller opholdt sig ombord, blev beordret i redningsbådene, skriver norske Sunnmørsposten idag.


Statfjord feltet, der ligger på grænsen mellem den norske og den britiske kontinentalsokkel, vest for Sognefjordens udmunding, har tidligere haft en olielækage tilbage i 2007, hvor et udslip på 3840 m3 råolie skabte en mindre forurening i området. Året efter havde Statfjord feltet igen et uheld, hvor eksplosive gasser havde hobet sig op i et af platformens støtteben, som resulterede i et større udslip af olieholdigt og forurenet vand.


Platformen producerede i omegnen af 542 millioner m3 olie og 50 milliarder m3 gas.


Gårsdagens olieudslip i Nordsøen, er lokaliseret og stoppet igen, bekræfter Statoil, der har sendt fly på vingerne, for at få kortlagt omfanget af udslippet. Overflyvningerne og observationerne bliver besværliggjort af dårligt vejr i området, hvor kraftig vind og høje bølger ikke gør arbejdet lettere.


Platformen er lukket ned mens undersøgelserne står på.


Kilde: SMP.no
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia