Besøg vores mobil side
 .

Rejer koster nu lige så meget som i højsæsonen i Norge og Sverige.

Udgivet af FiskerForum den 08-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Norske Sørlandet oplever i øjeblikket det største prisboom på rejer denne vinter.

Fangstomkostninger med de øget dieselpriser og den udeblevne priskrig mellem detailkæderne, er den væsentligste årsag til prisernes himmelflugt.

Glemt er de meget ringe fangster af rejer i 2010, som man ikke havde set værre end helt tilbage i 60`erne og glemt er problemerne med de mange vandmænd, sidste år 2011, som helt ødelagde rejefiskeriet.

Glemt er ikke de meget lave priser til forbrugerne for to år siden, da havde dagligvarebutikkerne priskrig på rejer og med en pris pr. kg ned til 59,- er der et stykke vej op til dagens priser som ligger mellem 130 og 150 Nkr./kg. Kunder ved fiskedisken i Meny ved Arendal, siger ligeud til NRK.no, ”Det er ikke sikkert jeg køber rejer når prisen er 130 Nkr. / kg – jeg venter gerne til de er på tilbud i stedet”.

Den primære årsag til rejernes gevaldige prisstigninger ligger hos dagligvarekæderne, som i år ikke har valgt at substituerer for de høje rejepriser, som tidligere set. Prisforventningerne til sommer ligger igen en tand højere oppe omkring 200 Nkr./kg.

Kilde: NRK.no
FiskerForum.comSyntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia