Besøg vores mobil side
 .

Se den norske stenbider spise lakselus

Udgivet af FiskerForum den 12-01-2012 · info@fiskerforum.dk

I det norske tidsskrift Norsk Fiskeoppdrett, har marinekonsulent for Nord-Trøndelag Per Andersen udført forsøg ved Namdal Akvasenter i Flatanger og videofilmet hvorledes den lille norske stenbider spiser lus.

I Nord-Trøndelag, er verdens største lakseproducent Marine Harvest Norway AS sammen med det økologiske Salmar Fiskeoppdrett og det femte største privatejet Bjørøya Fiskeoppdrett, gået sammen om at finansiere en forsøgsordning, hvor Nils Vestvik ser på effekten af stenbider som lusebekæmper.

Sidste år etablerede man et kar forsøg, hvor både hanfisken og hunfisken af stenbiderfamilien har vist lovende takter i forhold til luse bekæmpelse på laksen. Stenbideren bider helt enkelt lusen af laksen og befrier derved laksen for lus.

Dissekering af stenbiderens mavesæk har vist varierende, men alligevel et stort antal lakselus fortæller marinekonsulent for Nord-Trøndelag Per Andersen og fortsætter med at der er hentet 30 000 fisk fra Arctic Cleanerfish, som har opdræt af stenbidere. De blev for størstedelens vedkommende sat ud i havdambrug med laks og ca. 800 fisk blev efterfølgende brugt ved Namdal Aquacenter, som er Bjørøyas Fiskeoppdrett forsøgsanlæg.

Per Andersen slutter med at det ser ud til at man endelig har fundet en nyttig medhjælper i kampen mod lakselus.

Kilde: Norsk Fiskeoppdrett
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia