Besøg vores mobil side
 .

Seks forfrosne fiskere reddet fra skibsforlis

Udgivet af FiskerForum den 03-02-2014 · info@fiskerforum.dk

En stormende kuling med meter høje bølger og ekstrem kraftig slagregn, gjorde en redningsaktion af den franske trawler Le Sillon, i det Sydvestlige England, til en nærmest håbløs og umulig opgave.

Falmouth Coastguard fortæller til BBC, at første kontakt var via den franske Kystvagt, der meddelte at den 24 meter lange franske trawler Le Sillon, var ramt at en række større bølger, der havde smadret broen og skipper mistede derved styringen og magten over båden. Fartøjet blev kastet rundt for vejr og vind, i vindstød af orkanstyrke og kun faretruende 5 sømil fra de forrevne klippeskær, Trevose Head, der ligger ud til Atlanterhavet ved Cornwall i England.

RNLI redningsbåden fra Padstow gik øjeblikkeligt i gang med eftersøgningen af Le Sillon, sammen med en redningshelikopter fra RNAS Culdrose, der også var blevet sendt til området. Fem af besætningsmedlemmerne blev samlet op af rednings-helikopteren og den sidste fisker blev redet op i redningsbåden. Der er ikke rapporteret om skader.

Redningsbåden forsøgte at tage Le Sillon på slæb, men tampen sprang og videre forsøg blev ikke gjort i det helt umulige vejr.

Vraget og dele fra båden, er efterfølgende skyllet i land på Porthcothnan, men der har ikke været rapporter om hverken dieseludslip eller forurening af strandene.

Besætningen på Li Sillon, bestod af fire franske og to portugisiske fiskere, der alle var temmelig rystede og chokeret ovenpå forliset, men heldigvis uskadte. Det var kun skipperen der måtte en tur over skadestuen, for at få fjernet glassplinter fra hans fødder. Flere fra redningsaktionen, var bagefter enige om, at det var heldigt der ingen personskade havde været og at alle kom fra det med livet i behold.

Kilde: BBC
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia