Besøg vores mobil side
 .

Silden på tværs i EU og Norges forhandlinger

Udgivet af FiskerForum den 13-02-2014 · info@fiskerforum.dk

Fiskeri - samarbejdet mellem EU og Norge er nu sat på en hård prøve, og den norske fiskeriminister Elisabeth Aspaker, har på årsmødet i brancheforeningen Fiskebåt, åbent beklaget EU's strategi i makrelforhandlingerne.

En strategi hvor EU egenhændigt, ifølge Fiskeriministeren, har lovet Island og Færøerne en højere andel af makrel kvoterne end den Norge mener de bør have. Samtidig beklager ministeren, at EU fortsat insisterer på at færdigforhandle makrelaftalen, før de ønsker at forhandle om norsk vårgydende sild, kulmule og en bilateral aftale med Norge.


Den norske Fiskeriministeren siger videre til nrk.no, ”indtil vi kommer til enighed, forvalter vi for norsk kulmule og i fiskeriet efter NVG-sild, vil der ikke blive givet zoneadgang til norsk område, før aftalen mellem EU og Norge er forhandlet færdigt”.


Uforsonlighed i makrel diskutionen på årsmødet
Holdningen blandt Fiskebåts-medlemmerne på årsmødet i Oslo i dag, er at sige net til videre makrelforhandlinger med Island. Da flere af medlemmerne, oppe fra talerstolen tilkendegav, at fortsatte forhandlinger med Island og Færøerne, formentlig ville koste milliarder for Norge. Flere medlemmer påpegede også at Norges kvote på makrel, har dannet grundlaget for fornyelsen af notflåden.


Kilde: Nrk.no.Nordland
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia