Besøg vores mobil side
 .

Sjælden fangst af ualmindelig havrude

Udgivet af FiskerForum den 01-11-2011 · info@fiskerforum.dk

Den 13. oktober fangede fisker Bjarne Hedegaard en usædvanlig fisk lidt vest for Hanstholm.

Fisken, en almindelig havrude, Spondyliosoma cantharus, blev fragtet til Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør, hvor den er kommet i godt selskab sammen med akvariets to andre eksemplarer af samme art.

Havruderne (familien Sparidae), er en af de grupper af "sydlige" fisk, som Fiskeatlasset havde forventet at høre meget om, men det har desværre ikke været tilfældet.

Den mest almindelige art i danske farvande er guldbrasenen (Sparus aurata), men også den er en relativt sjælden fangst. Mest almindelig er den i Nordsøen. Den almindelige havrude blev første gang registreret i danske farvande i 1958 (Naturamas samling) og er i alt registreret knap 20 gange - indtil nu senest i 1998. Det er glædeligt at se, at den stadig træffes.

Atlasset under Zoologisk Museum Københavns Universitet, hører meget gerne om andre fangster (nye som gamle) af havruder i vore farvande. Kontakt hHenrik Carl ved email hcarl@snm.ku.dk

Kilde: Statens naturhistoriske Museum
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia