Besøg vores mobil side
 .

Skagen først med 2011 matjessild

Udgivet af FiskerForum den 27-05-2011 · info@fiskerforum.dk

Den svenske båd Ginneton i havn med årets første sild af matjes kvalitet.

Med en last på 220 tons sild, skød det svenske fartøj GG 203 ”Ginneton” matjes sæsonen 2011 i gang. Lasten blev tirsdag landet i Skagen havn efter forudgående handelsaftale med produktionsvirksomheden Werner Larsson A/S.

Dermed må en række konkurrenter fortsat afvente at kunne købe den eftertragtede råvare. Disse virksomheder har ellers repræsentanter stående klar i hhv. Skagen og Egersund i Sydnorge, som er foretrukne landingssteder af fiskere, som fanger forårs sild.

Langt hovedparten af sild til matjesforbrug, omsættes via offentlig auktion. På Skagen Auktion forventer man de første fisk kommer i udbud i starten af den kommende uge. Ifølge Sildesalgslaget har Egersund auktionen været klar til at modtage matjessild siden tirsdag i denne uge.

Matjes er en sildespecialitet, som overvejende nydes i Benelux landene. Den rå sild gennemgår en kort saltmodningsproces og indfrysning, inden den er spiseklar.

Kilde: FiskerForum / EK

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia