Besøg vores mobil side
 .

Skotske fiskere efterlyser afslutning på torskegenopretningsplanen.

Udgivet af FiskerForum den 28-10-2011 · info@fiskerforum.dk

Lederne af de Skotske Hvidfisk Fiskere har opfordret til en hurtig afslutning på genopretningsplanen for torsk.

Administrerende direktør for det skotske ”White Fish Producers Association” (SWFPA) fortæller; ”det er almindeligt kendt at der er alvorlige fejl i Bruxelles bestræbelser på at beskytte torskebestanden i EU”. Han tilføjer ”Selv Europa-Kommissionen vidste, at genopretningsplanen ikke kunne nå sine mål.”

Hav dagene er blevet drastisk beskåret i de senere år i et forsøg på at vende torskebestanden til et bæredygtigt niveau.

Hr. Park fortalte: "Nordsøen og det Nordvestlige farvands regionale rådgivende råd har gentagne gange kritiseret de automatiske reduktioner i havdage, uden påviselige resultater af dette. Det er skuffende da det syntes at være den eneste hindring for de nødvendige ændringer der er behov for.”

SWFPA fortalte, at man stadig bliver mere bekymret for den økonomiske situation for sine medlemmer efter flere års brutale nedskæringer, og der er tilsyneladende endnu mere i vente. SWFPA tilføjede: "De løbende rettelser til genopretningsplanen for torsk, giver i 2012 ca. 90 havedage, og dette giver et fald i gennemsnittet af havdage på 15%.”

David Milne, formand for SWFPA fortæller: ”Torskeplanen blev sat i værk for at genvinde torskebestanden og ikke for at ødelægge fiskernes forretning. Nogle af vores medlemmer ser næsten ikke Torsk, men de er nødt til at tage den samme straf som dem, der har bifangst af torsk trods forsøget på at at undgå dem så meget som de nu engang kan. Dette vanvid bør stoppe, det bliver stadig sværere at få fiskerne til at respektere planen. SWFPA afventer resultatet af et kommende møde i næste uge, inden man diskuterer næste træk med den skotske regering.

SWFPA tilføjede "I mellemtiden vil vi fortsætte med at udvikle initiativer, der reducerer fangsten af torsk og andre uønskede fangster. Skotske fiskere har været førende på området i udviklingen af nye innovative foranstaltninger til at reducere fangsten af torsk. Vi kræver man respekterer disse tiltag og den rolle, som Skotske Fiskere spiller for at skabe forandring".

Kilde: John Kinsman
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia