Besøg vores mobil side
 .

Slettestrand fik sin første trækutter i 15 år

Udgivet af FiskerForum den 21-04-2017 · info@fiskerforum.dk

Flere end 100 mennesker var mødt op på værftet på Slettestrand 31. marts, da den første trækutter i 15 år der blevet navngivet.

- Det er en stor dag, det er helt eventyrligt. At få lov til at slutte min fiskekarriere som jeg startede, da jeg var fjorten år, på denne måde med sådan en båd her, det er da fantastisk. Nu er det op til os selv. Nu er fiskekvoterne der, og priserne er der, og båden er der, så er det op til os, sagde fiskeskipper Karsten Nielsen ifølge TV 2 Nord, da hans nye båd blev navngivet.

Træ har sine fordele
Bådens skrog er bygget af træ, og selvom træbåde måske lyder gammeldags, så har de klare fordele til kystfiskeri. Den nye kutter blev døbt “Kakani III af Thorup Strand”. Det er bådebygger Peter Madsbøll fra Slettestrand som har forestået arbejdet med den nye båd. Den har kostet syv millioner kroner at bygge.

Kutteren har plads til en besætning på tre til fire mand. Planen er, at der de kommende år skal bygges ti nye kuttere på Slettestrand.

Den nye kutter har været et år undervejs, og det er første gang i ti år, at bådebyggeren fra Slettestrand laver en båd til fiskeri. Der er dog ikke blevet bygget træbåde på bådbyggeriet siden 2002.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia