Besøg vores mobil side
 .

Søopmåling ved Grønland i fuldt sving

Udgivet af FiskerForum den 07-07-2013 · info@fiskerforum.dk

Også i år bliver der færre hvide pletter på de grønlandske søkort. To af Søværnets enheder tilbringer hele sommeren med at opmåle i de barske farvande.

Det bliver en intens sommer for søopmålingsskibene i Grønland. I fire områder langs Grønlands vestkyst skal der måles op og skibene, BIRKHOLM og SKA 12, er i gang fra foråret til september med at registrere de kolde farvande.

Indtil nu har der været arbejdet i Godthåbsfjorden, hvor farvandet ud for en projekteret jernmine skulle måles op. Da det var gjort forlagde skibene til et område nord for Sisimiut, hvor der lige nu foretages opmåling i indenskærsruten nord for Andenfjorden. Samtidig opmåler BIRKHOLM og SKA 12 den ydre del af Nordre Isortoq fjord.

Årets øvrige opmålingsopgaver består i opmåling af prioriterede indenskærsruter ved Napasoq mellem Maniitsoq og Nuuk, samt udenskærs opmålinger vest for Kook øerne ved Nuuk.

Inden opmålingssæsonen afsluttes først i september skal der også udføres søopmåling i indenskærsruten mellem Narssalik og Nordre Kangeq syd for Pamiut.
Opmålingen sker ved at skibene gennemsejler hele området og registrerer vanddybder og skær.

Kilde: Søværnet
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik