Besøg vores mobil side
 .

Spansk Værft skal bygge nyt svensk forskerskib

Udgivet af FiskerForum den 28-01-2017 · info@fiskerforum.dk

Det svenske Landbrugsministerium (SLU) har bestilt et nyt forskningsskib ved det spanske værft Armon.

Fartøjet bliver 69 meter langt og vil blive udstyret med alt tænkeligt udstyr til fiskeri, skrabe og bundprøver samt oceanografi med faciliteter til fysiske, kemiske og biologiske undersøgelser.

Kontrakten, på det nye svenske forskerskib, blev underskrevet den 19. januar 2017 af Armons Skibsværftsformand Laudelino Alperi Baragaño og SLU vicedirektør Erik Fahlbeck. Tilstede var også repræsentanter fra SMHI, der sammen med SLU, fremtidigt vil tegne sig for størstedelen af den svenske R03;R03;miljøovervågning. Det er planlagt at det spanske værft, starter byggeriet op i foråret 2017, med forventet overdragelse i det tidlige forår 2019.

»Svensk miljøarbejde vil i høj grad drage fordel af forskerskibet, og vi er meget glade for, at byggeriet nu kan komme i gang,« siger professor Magnus Appelberg fra SLU, der har deltaget i projektets styregruppe siden begyndelsen.

[Du kan læse mere om det svenske forskerskib her ](https://www.slu.se/ew-nyheter/2017/1/spanskt-varv-ska-bygga-sveriges-nya-oceangaende-forskningsfartyg/)

Kilde. Slu.se og skibstekniske
fiskerForum.dk

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia