Besøg vores mobil side
 .

Sperling fra Fladen lander i Thyborøn

Udgivet af FiskerForum den 27-11-2012 · info@fiskerforum.dk

TripleNine i Thyborøn er her tirsdag morgen i gang med at losse 2.385 tons sperling og Maria Hametner ligger allerede klar til i morgen med yderligere 530 tons.

Der er travlhed i disse dage på havnen i Thyborøn, trawlerne glider tungt og stille ind til losning ved kajen til TripleNine og mandskabet på trawlerne gør klar til et velfortjent hvile og de nye hold går klar til næste tur.

Leif Knak, der har L441 Allesøe, er her tirsdag morgen også helt godt tilfreds med sperling fiskeriet, ”vi får 2,35 pr. kg og losser i øjeblikket 850 tons til fabrikken. Men der skal også lidt ind, for turen til Fladen på godt et døgn, tager sin part af indtjeningen, specielt med priser på omkring 5,- for diesel,” fortæller Leif Knak. ”Vi sejler i morgen igen, og håber vi kan nå et par ture til inden jul. Denne gang er det junior der sejler, på sidste tur her, var det Frits Pedersen der gjorde det godt ved roret.”

Christian Bisgaard direktør for TripleNine fortæller til FiskerForum.com, at tilførelsen tirsdag også er en af de større landinger på en enkelt dag, i november måned i år, men at fiskeriet på denne årstid er meget følsomt og helt afhængigt af vejret. Sidste år, ved denne tid, blev der i november måned landet 45.000 tons brisling.

”Priserne ligger på et fornuftigt niveau,” vurderer Christian Bisgaard, og forklarer det samtidig med at afregningsprisen for fiskeolie og fiskemel på verdensplan ligger noget højere end forventet. ”Vi har en situation i Peru, hvor anbefalingerne til deres kvoter for industrifisk nærmest er halveret. Fra en forventet kvote på 1,6 mio. tons til en kvote på bare 810 tons. Peruanske biologer har ved nogle af deres togter, fundet at, andelen af helt unge fisk, var for stort i forhold til det anbefalede, hvorfor man gik ud med den anbefaling at, hvis fiskeriet skulle overleve på sigt, måtte man nødvendigvis skære i kvoten.” slutter Christian Bisgaard.

Ved TripleNine i Thyborøn losser udover Allesøe også Thingholt med 925 tons og Pernille Kim med 615 tons. Imorgen onsdag regner Maria Hametner at losse deres 530 tons sperling, så travlheden fortsætter lidt endnu.

FiskerForum.comSyntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia