Besøg vores mobil side
 .

Spis fisk – og drop omega 3 olien

Udgivet af FiskerForum den 13-06-2012 · info@fiskerforum.dk

Hvis formålet er at undgå hjerte kar sygdomme, er det spild af penge at købe kapsler med omega 3. I stedet bør vi spise fed fisk. Det siger svensk professor på baggrund af stort forskningsprogram.

Det er spild af penge, at købe kost tilskudsmidler med omega 3 olie. ”Vi skal i stedet spise fisk med meget omega-3 indhold” siger professor Lars Rýden fra Karolinska Instituttet til aftonbladet.se ”Fed fisk tre gange om ugen. Det er bedre at betale for god fisk”

Udtalelsen kommer på baggrund af indgående studier vedrørende diabetespatienter, hvor det blev undersøgt om man ved hjælp af omega-3 kunne mindske hjerte-kar sygdomme hos patienter med diabetes 2.

Ifølge studierne, som fremlægges på en diabeteskonference i Phladelphia, havde omega-3 ikke effekt på dødelighed eller antallet af sygdomstilfælde.

Til avisen Aftonposten siger professor Lars Rýden videre, at han mener anbefalingerne til at tage kosttilskud med omega-3 hviler på et skrøbeligt grundlag.

Undersøgelserne stammer fra verdens største diabetes forskningsprogram ORGIN. Resultatet er fremlagt på nette af The New England Journal of Medicine under link.

FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia