Besøg vores mobil side
 .

Spis mager fisk og få det livsvigtige omega 3 fedtsyre.

Udgivet af FiskerForum den 14-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Fed fisk har altid været kendt for at give et stort tilskud af omega 3 til kroppen, men undervurderer ikke magre fisk som et ligeså væsentligt kilde.

Ny forskning og forsøg der netop er blevet publiceret i tidsskriftet Lipids, viser at magre fisk også tilfører det vigtige DHA omega 3 fedtsyre. DHA har en vigtig egenskab for at hjerne og øjne fungere optimalt.

Rutinemæssigt forudsætter vi altid at fisk er sundt, men der mangler dokumentation for at magre fisk også er sunde for helbredet.

Forsker ved Nifes Lisbeth Dahl har sammen med Universitetet i Oslo og Akershus Universitetssygehus, forestået forsøget hvor 30 voksne mænd og kvinder mellem tyve og fyrre år fik en torsk på 150 gram hver dag i fjorten dage, mens en anden tilsvarende gruppe fik laks i stedet. Blodprøver viste efterfølgende et betydelig øget DHA indhold i blodet hos begge grupper og Triglyserid fedtstoffet var tilsvarende reduceret.

”Konklusionen er at omega 3 fedtsyre DHA i blodet, øges lige så hurtigt ved at spise magre fisk som fede”, slutter Dahl.

Kilde: NIFES
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia