Besøg vores mobil side
 .

Statshavnechefen skifter kasketten ud med den kommunale.

Udgivet af FiskerForum den 12-09-2011 · info@fiskerforum.dk

Overdragelsen af Thorsminde Havn til Holstebro Kommune, er ikke kun en stor dag for Thorsminde og Holstebro, men også for Thorsmindes Havnechef Leif Jensen.

For denne dag bliver underskriften fra Holstebros Borgmester H.C. Østerby og  direktør Jesper Holt Jensen fra Kystdirektoratet, på St. Gerogs Strandingsmuseum, en milepæl i en lang og interessant ansættelse ved Kystinspektoratet.

Som den sidste statsansatte havnechef har Leif Jensen, de sidste par år assisteret rundt omkring. Blandt andet ved Helsingør Havn, hvor Kystdirektoratet i en kort periode stod og manglede en havnechef. Med et løfte om ”kun” 3 måneder som konstitueret havnechef her, blev perioden dog lidt længere - Nemlig et år inden afgørelsen for Helsingør Havn var fundet.
Det var en periode med lange arbejdsdage, mange kilometer på landevejen og dobbelt arbejde der krævende en ekstra indsats udover det sædvanlige.

Med underskriften i fredags og med Holstebro Kommunes endelig overtagelse den 1. januar 2011, går Havnechef fra ansættelse ved Kystdirektoratet over til kommunal ansættelse.

Holstebro Kommune vil råde over havnens aktiver som arealer og bygninger, og vil fremover ligeledes stå for havnens drift og fremtidige investeringer.

Udfordringen i opgaven er havnechefen helt bevist om. Med stort engagement i stemmen, kortlægges hurtigt de muligheder, som der med stor sikkerhed skal diskuteres om havnens udvikling og fremtid.

Borgmester H.C. Østerby kom ind på det i talen på Strandings museet, at under overskriften ”Fremtidens Landsby med afsæt i fiskeri og turisme”, ser kommunen det som et aktiv at komme til at udvikle og præge Thorsmindes erhvervsliv og turismen.

På havnekontoret sker der ikke de store ændringer, fortæller Leif Jensen. Det bliver med samme bemanding, som vores stamkunder er vant til, det er kun ansættelsesforholdene der bliver anderledes.

FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia