Besøg vores mobil side
 .

Stor nyhedsinteresse omkring sæsonens første kulso rogn

Udgivet af FiskerForum den 21-02-2012 · info@fiskerforum.dk

På trods af, at rognen endnu ikke er fuldt udviklet, handles fisken på et højt prisniveau.

Sæsonen for fangst af stenbider hun, blandt fagfolk omtalt som kulsøer, er netop begyndt. Fisken fanges udelukkende med henblik på at udnytte den svag lyserøde rogn, der spises let saltet.

Kulsøer lever på 50-150 m. vand. I det tidlige forår trækker fisken ind på lavere vanddybder, hvor bl.a. garnfiskerne er klar med deres net. En del kulsøer fanges også som bifangst ved andre fiskerier.

På fiskeauktionerne omsættes fisk typisk efter vægt, men kulsøerne sælges per styk. Den seneste uge har hammerslagspriserne i gennemsnit ligget mellem 150 og godt 200 kr. pr. enhed.

En kulso kan indeholde op til 1,2 kg. rogn, men tidlig på sæsonen oftest væsentligt mindre. I øjeblikket regner køberne med at søerne ikke indeholder mere end ca. 700 gram rogn. Når rognen er renset og klar til servering, er vægten svundet yderligere 10-20%.

I foråret 2011 blev der landet omkring 220 tons kulsøer til en samlet værdi af knap 10 mio.kr. Hovedsæsonen er perioden omkring marts og april. Fiskehandlerne har især store forventninger til påskehandlen, der i år falder i begyndelsen af april måned.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia