Besøg vores mobil side
 .

Stort forbrug af antibiotika sænkes med ny vaccine til fisk

Udgivet af FiskerForum den 21-12-2011 · info@fiskerforum.dk

Et forskningsprojekt til udvikling af vacciner mod bakterier i havdambrug, kan minimere forbruget af antibiotika. DTU Veterinærinstituttet har netop fået 12 millioner kroner fra Det Strategiske Forskningsråd, til projektet.

Udviklingen går i retning af færre naturlige ressourcer af fisk og flere og flere opdræts fisk fra akvakulturer, som efterhånden overtager rollen som hovedleverandør til fiskeforarbejdningsindustrien.

Mens produktionen inde i landet i akvakulturer, har været stagnerende på grund af skærpede miljøhensyn. Ny teknologi og viden omkring havmiljøet betyder til gengæld, at man har kunnet åbne op for en markant forøgelse af specielt produktion af regnbueørred i marin akvakultur.

Her har det imidlertid vist sig, at sygdomsudbrud særligt i sommermånederne har været et stort problem. Vacciner udviklet til norsk lakseopdræt har ikke været effektive nok, derfor har antibiotika forbruget været uacceptabelt højt.

Kilde: DTU Veterinærinstituttet
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia