Besøg vores mobil side
 .

Sverige og Norge i slagsmål om reglerne.

Udgivet af FiskerForum den 14-01-2011 · info@fiskerforum.dk

Forskellige opfattelser af hvilken traktat der skal overholdes, når der fiskes i den norske zone af Skagerrak, kan føre til at svenske fiskere kommer for retten i Norge.

Norge mener, at det vil kræve at svenske fiskere i norske farvande følger norske, herunder et forbud mod genudsætning og minimum en maskestørrelse på 120 millimeter, mens Sverige siger at svenske regler skal gælde for svenske fiskere, selvom det er i norske farvande.

Sverige henviser til den såkaldte Skagerrak-traktat fra 1966, som udløber i sommeren 2012, mens Norge mener at De Forenede Nationers lov om havret (UNCLOS) fra 1982, overskygger denne traktat.

Ifølge Skagerrak-traktaten, som også Norge har fulgt indtil nu, fisker svenskere efter svenske regler i norske farvande, ligesom nordmænd fisker efter norske regler i svenske farvande.

EU-fartøjer har adgang til nogle norske farvande og omvendt, pga. en årlig EU-Norge aftale, som for nyligt blev fornyet, selvom der ikke blev truffet nogen beslutning på dette punkt.

Norge har haft et forbud mod highgrading i flere år, og har for nylig også forbudt udsmid i alle norske farvande. Under sit EU-formandskab i 2009 arbejder Sverige for en 120 millimeter maskestørrelse-regel, men det lykkedes ikke at få det igennem i rådet.

Fiskeriverket i Sverige advarer nu svenske fiskere, at den norske kystvagt kan opbringe de Svenske fiskere i Norsk farvand.

Kilde: FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia