Besøg vores mobil side
 .

Thorsminde Havn overgår til Holstebro Kommune pr. 1. januar 2012

Udgivet af FiskerForum den 10-09-2011 · info@fiskerforum.dk

Fredag den 9. september 2011, på en flot solbeskinnet dag i Thorsminde, inviterede Kystdirektoratet og Holstebro Kommune til en sammenkomst på St. Georgs Strandingsmuseum hvor den endelige kontrakt mellem den tidligere ejer, Kystdirektoratet og den nye ejer, Holstebro Kommune, blev underskrevet.

En historisk begivenhed, da det er den sidste Statshavn i Danmark der nu overdrages til Holstebro kommune.

Festligheden var planlagt med transportministeren Hans Chr. Schmidt, men pga. af valget, havde ministeren meldt afbud. Så som noget helt nyt ved en seance som denne, havde hovedpersonen skrevet under på forhånd. Det blev også bemærket af Borgmester H.C. Østerby, som ikke så noget problem i at sætte sin underskrift på dokumenterne, da transportministeren allerede havde sat sin.

Da direktør Jesper Holt Jensen fra Kystdirektoratet havde underskrevet, blev der budt på et glas vin i restauranten, som bød på et mindre traktement for de særligt indbudte.

Skåltalerne blev afholdt og der blev udtalt stor tilfredshed med hvorledes samarbejdet omkring overdragelsen havde forløbet.

Borgmester HC Østerby gik så langt til at sige, at selv om der var tale om en overtagelse af havnen, var der ikke tale om en skilsmisse, men snarer om et registeret partnerskab.

Partnerskabet dækker over et arrangement hvor Kystdirektoratet stadig vil være tilstede med ansatte på havnevagten, til at varetage afvandingsslusen, samt styrer arbejdet med uddybning og sandpumpning af indsejlingen og havnen

Holstebro Kommune vil råde over havnens øvrige aktiver som arealer og bygninger, og vil fremover ligeledes stå for havnens drift og fremtidige investeringer.

Udfordringen kommer de næste par måneder, hvor man i Holstebro Kommune skal vælge, om havnen skal være med kommunalt budget eller om der skal vælges en selvstyrende havn med egen bestyrelse med stor lokal opbakning hvor brugerne af havnen vil føle ejerskab og medindflydelse.

FiskerForumSyntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia