Besøg vores mobil side
 .

Thyborøn Havn’s initiativpris uddelt for 10. gang.

Udgivet af FiskerForum den 17-12-2011 · info@fiskerforum.dk

Kenneth Smed, Smed Marine Service, tildeles årets Initiativpris. Prisen gives for aktiv og udadvendt erhvervspolitik, som med Kenneth Smeds overtagelsen af smedeværkstedet Skaarup & Salskov Thyborøn, yderligere har cementeret virksomhedens placering og er derved blevet en større og bredere funderet virksomhed.

Smed Marine Service har med sine dygtige rejsemontører opnået et godt renomme og er efterspurgt til reparations- og vedligeholdelsesopgaver for Maersk over hele verden. Med overtagelsen af Skaarup & Salskov får virksomheden yderligere 6 medarbejdere og et fast udgangspunkt i værkstedet i Thyborøn. Med i overtagelsen følger naturligvis også et antal kunder især i Danmark og på Grønland - og en virksomhed som også har stor erfaring i skibs- og motorreparationer.

Kenneth Smed har fra start været meget engageret i at etablere en tørdok i Thyborøn og var meget sikker på, at der med en dok vil kunne skabes yderligere opgaver til virksomheden. Faktisk angiver Kenneth det som en af sine gode grunde til overtagelsen af Skaarup & Salskov.

På Thyborøn Havn er man glade for Kenneths initiativlyst og tror det vil lykkes at skabe yderligere fremgang med tilkøbet af Skaarup & Salskov.

Det er glædeligt, at der findes lokale yngre kræfter - som Kenneth – der tror på fremtiden og vil investere, når ældre indehavere trækker sig tilbage.


Lidt om Kenneth Smed og virksomheden

Kenneth er en ”rigtig Thyborøn dreng” – det vil sige, han er tilflytter med sin familie fra Grenå – men opvokset i Thyborøn. Startede efter sin konfirmation som fejedreng ved N. O. Andersen i 1981 og blev udlært smed i 1987. Som søn af en fisker skulle han naturligvis også prøve det, og fiskede i 10 år inden han ”gik i land”.

Efter et enkelt år hos Thyborøn Skibs og Motor a/s (3*j) startede Kenneth som selvstændig – først med en makker i firmaet KK marineservice og fra 2005 i Smed Marine Service.

Skaarup & Salskov blev overtaget 1. april 2011. Selve overtagelsen blev så stresset, at Kenneth, desværre måtte tage en kort sygeorlov. Nu er han heldigvis helt på toppen igen og, som han selv siger, godt hjulpet af alle ”de gamle medarbejdere” og revisor Annette Pinnerup, som nu er ansat i firmaet som en uundværlig drivkraft i bogholderiet.

Kenneth fremhæver også familiens opbakning. Ikke mindst hans søster Shiela fremhæver han og naturligvis sin kone Christina og børnene Sonia på 18 og Philip på 7 år.


Initiativprisens formål og tidligere tildeling
Prisen er indstiftet af Thyborøn Havn, for at påskønne særlige initiativer, som understøtter den erhvervsmæssige udvikling.

Til udvælgelse af prismodtagere er nedsat et prisudvalg bestående af erhvervsrepræsentant Michael Madsen, en repræsentant med særlig indsigt i fiskeriets forhold Bent Bro, havnekaptajn Freddy Andersen og havnedirektør Jørgen Buhl.

Tidligere prismodtagere:

2002 Thyborøn Fiskeauktion – Internetauktionen
2003 Michael Bork L 66 “MARIA BORK”
2004 Michael Lodahl
2005 Wellfish v. Anders Olesen
2006 Fiskeripuljen Thyborøns Kvoteselskab a/s
2007 Knud Erik Abildtrup, Thyborøn NordsøRal a/s
2008 Fiskeriskolen i Thyborøn
2009 Thyborøn Skibssmedie
2010 Thyborøn Invest a/s.


Kenneth Smed afspejler på mange måder den iværksætterånd og virkelyst, som er så stærkt for Thyborøn.

Kilde: Thyborøn Havn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia