Besøg vores mobil side
 .

Thyborøn kutter redder to hollændere på åbent hav.

Udgivet af FiskerForum den 02-09-2011 · info@fiskerforum.dk

Efter brand i en sejlbåd valgte to hollændere at gå i redningsflåden.

En ca. 15 m. lang 2 masters sejlbåd, brød torsdag aften i brand på en position omkring 73 mil vest af Thyborøn. Besætningen på to mand valgte at gå i redningsflåden.

L 426”Anders Nees” som lå 73 sømil fra Thyborøn kom de nødstedte hollændere til undsætning og samlede dem op fra redningsflåden.

Skipper Tonny Nees fortæller, at det var tilfældigt, at fartøjet kom til positionen, hvor redningsflåden befandt sig. Tonny Nees havde til hensigt at fiske på positionen, men observerede samtidig redningsflåden.

SOK oplyser at de to reddede personer kunne berette at de havde været ombord i deres hollandske sejlskib, og at der var gået ild i maskinrummet. I forbindelse med slukningen var der ligeledes vand indtrængning i maskinrummet, hvorefter de to personer, i øvrigt far og søn, besluttede sig for at forlade skibet i en redningsflåde.

Tonny Nees fortæller til Fiskerforum, at de to hollændere var meget fattede og fysisk uskadte, da de kom ombord. Efterfølgende virkede de dog berørte og skræmte over det hændte.

Hollænderne havde været i redningsflåden omkring to timer, da de fik hjælp.

Redningsflåden aktiverede i øvrigt en såkaldt EPIRB som aktiverede satellitsystemet. JRCC Danmark begyndte i samarbejde med JRCC Den Helder og JRCC Stavanger at identificere og indhente oplysninger omkring det nødstedte skib. Samtidig modtog Lyngby Radio et opkald fra fiskekutteren Nees om, at to hollændere var samlet op og i god behold.

Kilde: SOL
FiskerForum / EK

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia