Besøg vores mobil side
 .

Thyborøn og Hanstholm Havne får millioner til oprensning

Udgivet af FiskerForum den 02-11-2017 · info@fiskerforum.dk

Regeringen ønsker at understøtte oprensningen af Thyborøn og Hanstholm Havne med en ekstrabevilling på ni mio. kr. årligt, i de næste 25 år, idet begge Havne har ønsket at få overdraget oprensningsopgaven fra år 2020.

Den foreslåede bevilling skal understøtte begge havnes videre udviklingsplaner og blandt andet gå til at afholde udgifter i forbindelse med, at Havnene overtager forpligtelsen til at oprense de tilsandede områder.


Oprensningen er med til at sikre, at storme ikke tilsander havbunden, og at havnen har den fornødne dybde til, at større skibe kan anløbe.


Thyborøn Havn


»For Thyborøn og Lemvig Kommune er havnen væsentlig for arbejdspladser, vækst og aktiviteter. Derfor er jeg glad for, at regeringen prioriterer at give den nødvendige økonomiske håndsrækning på fire mio. kroner, som sikrer havnens drift og arbejdspladser i fremtiden,« siger miljø- og fødevareordfører Orla Østerby (K).


Hanstholm Havn


En tilsvarende bevilling til Hanstholm Havn på fem millioner kroner er også en del af aftalen.


»Ved at prioritere udvidelsen af Hanstholm Havn, så større skibe kan komme ind, er vi med til at skabe grobund for både fastholdelse og udvikling af nye jobs i og omkring havnen. Det betyder enormt meget lokalt, at havnen kan gå ud og tiltrække nye erhvervsmuligheder,« siger erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V).


Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) siger ligeledes i en kommentar, at Regeringen vil prioritere at give Hanstholm Havn og Thyborøn Havn en ekstra bevilling til den fortsatte udvikling af havnene. Begge Havne er ifølge ministeren, centrale knudepunkter for det lokale erhvervsliv i både Thisted og Lemvig.


»Det er afgørende, at vi har fokus på fortsat at sikre vækst og udvikling i den maritime sektor,« påpeger Esben Lunde Larsen videre til TVMidtVest. »Det er oplagt at støtte de to kommuner, der har bidraget til at sikre, at der kan etableres nye testpladser til prototypevindmøller ved Østerild og Høvsøre, så deres havne fortsat kan udvikle sig og skabe lokale jobs og vækst,« siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).


Forslagene indarbejdes på forslag til finanslov for 2019.Kilde: TVMidtVest og Orla Østerby (K)
FiskerForum.dk


Thyborøn og Hanstholm Havne får millioner til oprensning - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik