Besøg vores mobil side
 .

Tidlig sæsonstart på tungerne i den Engelske kanal

Udgivet af FiskerForum den 28-02-2014 · info@fiskerforum.dk

Skipper John Christensen på garnbåden fra Thorminde, L 654 Pia Glanz, har i de sidste dage hevet tre sæt og haft et par tusinde kilo gråtunger med op, i den Engelske Kanal

Pia Glanz ligger små 12 sømil vest for den Hollandske by Scheveningen og regner med at lande mellem 2800 til 3000 kg tunger i aften, så de kan gå på auktion i morgen tidligt. Derefter hiver de engang i morgen formiddag, hvorefter turen går tilbage til den vestjyske kystby igen.

Den vestjyske garnbåd satte kurs Holland, først på ugen, med skippers søn, Lennart Christensen ved roret, for som John Christensen fortæller til FiskerForum, da vi fangede ham på en telefon tæt ved den Hollandske kyst. *”Da vi skulle afsted, stod der en hård sydvestlig kuling ind, så turen på små 40 timer var en oplagt tur for Lennart.”* Det sidste blev sagt med et smil, for Thorsminde fiskeren, har nu i mere end 33 år stået på dækket og vil derfor gerne på sigt, give roret videre til sønnen Lennart, der i øvrigt bestod skippereksamen sidste år, så nu må han tage turen.

Der er ikke udsigt til at John Christensen går i land foreløbigt, men det gør ikke noget at være i god tid. Så den 48 årige skipper har fået Lennart med på konsumtrawleren Bolette L 632 med en part.

Bolette ligger for tiden ved Lemvig Havn, hvor den er ved at få lukket shelterdækket af og få installeret ny ismaskine.

Fiskeriet i den Engelske Kanal vil ifølge John Christensen være ovre til påske, hvorefter der skal sættes hvargarn i mere hjemmelige farvande.

Som så mange andre fiskere i Danmark, forventer han at forhandlingerne mellem EU og Norge går i orden sidst i næste uge, for som han siger til FiskerForum,* ”Vi har kun fanget små 28 tons torsk i år, hvor vi normalt plejer at have fanget 100 tons på et normalt år. Vores garn passer til det norske område, så vi kan ikke bare rigge om.”* slutter John Christensen på en nogenlunde telefonlinje fra den hollandske kyst.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia