Besøg vores mobil side
 .

Tidlige forårssild i Limfjorden

Udgivet af FiskerForum den 12-03-2014 · info@fiskerforum.dk

Ved den vestligste bredning i Limfjorden, sydøst for Thyborøn ligger Nissum bredning, kunne man i mandags se trawlerne L 220 Jeanette Thyborøn og L 900 Lenette fra Glyngøre, partrawle rundt fjorden.

Fiskeskipper Danny Langer, der sammen med broderen Jens Peter Langer deles om den 12,5 meter lange trækutter Jeanette, som i sin tid blev bygget på et lokalt værft, Glyngøre Skibs- og Bådebyggeri tilbage i 1985, var forudseende først på ugen, hvor de med kun 3 slæb, sammen med Lenette kunne tackle 70 tons gode og store 160 grams sild.


”Det er lidt usædvanligt for årstiden, for sæsonen for sildene går først rigtigt i gang omkring 1. april, men vi har haft en usædvanligt mild vinter og vandtemperaturen er kommet lidt op, så sildene har de sidste par dage flyttet sig lidt,” fortæller en tilfreds Danny Langer til FiskerForum. ”Vi var ude i går og ligger i dag og fisker rundt Fur og har kursen sat Glyngøre nu, men vi har kun små 30 tons med nu. Fangsterne svinger lidt her først på sæsonen.”


Sildene bliver afsat til HF Transport Hirtshals, som kørte de 70 tons sild til Sverige, hvilket gav en afregningspris til partrawlerne Jeanette og Lenette på 2,40 kroner pr. kilo og fagsten i går var på 3,00 kroner pr. kilo, som blev afsat til en Nordjysk fiskeindustri. Fragten spiller ind på afregningsprisen fortæller skipperen fra Thyborøn til FiskerForum og fortsætter, ”Vi har tidligere slæbt 100 tons på en dag, så det kunne være sjovt om det kunne lykkedes igen, ” slutter Danny Langer sin beretning til FiskerForum og lægger heller ikke skjul på, at fiskeriet er sjovest når man rigtig fanger noget, som nu her i mandags hvor Danny fik lange arme af at skovle sild.


FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia