Besøg vores mobil side
 .

Tidligt sildefiskeri på Island

Udgivet af FiskerForum den 18-10-2012 · info@fiskerforum.dk

Ingunn AK er på vej til Vopnafjordur med næsten 800 tons sild. Fangsten blev opnået ved syv slæb i de islandske fjorde Bred og Grundarfjörður. Omkring 30 timers sejlads fra Vopnafjordur regner kaptajn Guðlaugur Jonsson, fra trawleren Ingunn, at man sikkert vil anløbe havnen kl. 20 i aften.

"Vi startede fiskeriet i fjorden Sound of Kiðey og lavede et prøvekast tæt på en lille banke, hvorefter vi gik til Grundarfjörður, hvor vi fik fangede lidt små stimer. Det var meget defust," fortæller Dew, som nu har konstateret at der i det mindste er sild i Breiðafjörður.

Det skal bemærkes, at skibene er ude meget tidligere i år end de var den foregående sæson, og de næste par dage og uger vil afgøre, hvordan fiskeriet af sild bliver. Fartøjerne er på udkig efter sild i flere områder, blandt andet ud for den sydøstlige kyst af Island. Men der er på nuværende intet nyt om hvorvidt søgningen har givet resultat.

Skipper Guðlaugur Jònsson fra Lundey NS fortæller efter at have rundet Breidafjòrdur i morges, at der ingen fisk havde været efter frokost, kun en del andre fartøjer der ligeledes søgte efter sild. Der er kun fanget sild i perioden omkring kl. 8 – 9 om morgenen og så lidt igen sidst på eftermiddagen. Silden der skal landes i Vopnafjordur er relative små, ca 260 til 270 gram.

Kilde: HB Granci
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia