Besøg vores mobil side
 .

Tilfældig strandtur gav fangst af uhyre sjælden fisk

Udgivet af FiskerForum den 17-05-2013 · info@fiskerforum.dk

Da Erik Christensen fra Vrå lørdag d. 11. maj i år, gik tur ved Løkken Strand, så han en mørk fisk på godt 2 kg, der lå og sprællede i brændingen.

Han fik fat i fisken, som han aflivede og tog med hjem i den tro, at det var en havørred. Da han fik kigget nærmere på fisken, kunne han godt se, at det ikke var en havørred, og jagten på fiskens sande identitet gik ind. Ved hjælp af billeder fra internettet fandt han ud af, at fisken sandsynligvis var en sortfisk, og han kontaktede DTU Aqua, som gav beskeden videre til Fiskeatlasset.

Da Fiskeatlasset fik fat i Erik, var fisken renset og skåret i stykker, men det lykkedes at finde alle delene i skraldespanden, så fisken kunne fotograferes og artsbestemmes med sikkerhed. Det kunne slås fast, at der er tale om en såkaldt almindelig sortfisk (Centrolophus niger), der navnet til trods er en uhyre sjælden fangst i vore farvande. Fiskeatlasset har kendskab til under 30 fangster gennem tiden.

Fakta om Sortfisken er en oceanisk fisk, der lever frit i vandsøjlen. Den kan blive op til ca. 150 cm. Den minder i udseende meget om den engelske sortfisk, der dog er højere i kropsformen og har en længere snude i forhold til øjets diameter.


Kilde: Statens Naturhistoriske Museum
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia