Besøg vores mobil side
 .

To Bornholmske ildsjæle vil udvikle fiskerierhvervet i ny retning

Udgivet af FiskerForum den 17-02-2014 · info@fiskerforum.dk

Det er restauratør Jens Borup fra Svaneke og den tidligere salgsdirektør for Espersen AS, der har sat en ny målsætning op for deres forretninger på Bornholm, der først og fremmest har det mål at beholde kystfiskernes fangst på øen, for at udvikle nye og spændende fiskeprodukter samt skabe en bæredygtig produktion og derved sikre arbejdspladser på Bornholm.

De har sammen dannet partnerskab om Nexø Fiskeværksted, B`s Fiskeværksted i Svaneke samt investeret i lokaler til et egentligt fiskekøkken i Svaneke. Et fiskekøkken, det som planlagt skal producere fiskeretter til butikken i Nexø og restauranten i Svaneke. Udover over dette, er der også lavet en eksklusiv aftale med Jens Borups restauranter Bryghuset og Braz, om friske leverancer fra køkkenet.


Per Hansen udtaler til Bornholm Tidende, at ideen udspringer i den trend der ses for tiden, med søgningen mod mere lokalt producerede fødevarer, og gerne baseret på den fisk der landes lokalt af HavFriskFisk fiskerne på Øen. Disse fiskeres landinger danner grundstammen i produktionen.


Det er noget helt andet end den traditionelle fiskeindustri, de to initiativtagere ønsker sig, det skal være en forædling af fiskene, der skal trække kunderne ind og den vej igennem skabe værditilvækst og sikre beskæftigelsen lokalt i området. Fiskekøkkenet råder i dag over skære- og stegefaciliteter, som i et normalt storkøkken, men også røgovne, så produktionen kan spænde over alt fra stegte og røget sild til fiskesalater og fiskefrikadeller.


På sigt vi man også via nettet og en abonnementsordning, bestille og få leveret de forskellige specialiteter direkte hjem til privaten.


HavFriskFisk er et nyt landsdækkende koncept, hvor man kan købe de friskfanget fisk direkte ved kutteren. Noget som det nye makkerpar, bag Nexø Fiskeværksted og B`s Fiskeværksted, benytter sig af, netop for at sikre sig de bedste og mest friske råvare til deres madproduktion. Ordningen med HavFriskfisk.dk, har gjort det nemt for forbrugerne, at få fat i fisken. Ved at man tilmelder sig SMS ordningen på hjemmesiden HavFriskFisk.dk, og derved få oplysningerne om hvilke arter der landes og i hvilken havn samt ikke mindst hvornår fiskeren forventer at ramme havnen, oplysninger der gratis tikker direkte ind på din mobiltelefon. 


Kilde: Bornholms Tidende
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia