Besøg vores mobil side
 .

To fiskekuttere sunket pga. uvejret

Udgivet af FiskerForum den 06-12-2013 · info@fiskerforum.dk

Især Thorsminde Havn har måtte holde for denne gang, med rekord i vandstandsstigning over DVR (Dansk Vertikal Reference) på hele 3,6 meter og en middelvind på 37m/s og ekstreme vindstød på 46 m/s.

Hele to fiskekuttere rev sig løs ved kajen i nattens orkan, den ene en lidt ældre trækutter og den anden en glasfiber kutter, som begge gik til bunds i havnebassinet, mens nogle mindre kuttere blev smidt op på kajen og op på stensætningen omkring havneanlægget.


Havnechef Leif Jensen Thorsminde Havn, fortæller også til FiskerForum, at man ikke tidligere har målt så stor en vandstandsstigning og et så langvarigt vindtryk. En vandstandsrekord der lå mere end en meter over prognosen fra DMI, som for Thorsminde var blevet spået stigninger på mellem 2,0 og 2,5 meter over DVR.


Betydelige skader på havnen i Thorsminde
”Vi har arbejdet næsten uafbrudt, med at udbedre skader efter stormen, vi har haft vand inde alle vegne og materiel, biler og udstyr er gået til ved vandstandsstigningen. Oprydningen på havnearealet af fiskekasser, paller og alt muligt andet affald, tager sin tid.” siger Leif Jensen videre. Han ser frem til at vinden løjer af her sidst på fredagen og til at vandet igen vil finde et normalt leje.


Under arbejdet, har mange ældre fiskere været forbi havnen og fortalt Havnechefen, om deres oplevelse af stormen. Alle uden undtagelse fortæller de, at de i deres tid heller ikke har oplevet noget lignende, som orkanen Bodils ekstreme hærgen over Thorsminde torsdag den 5. december 2013.Ældre fiskere har aldrig oplevet noget lignendeKilde: Thorsminde Havn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia