Besøg vores mobil side
 .

To norske rederier bestiller kombineret snurrevods og ringnotfartøj.

Udgivet af FiskerForum den 13-08-2012 · info@fiskerforum.dk

Solund Værft nord for Bergen, har fået to nybygnings-kontrakter med to rederier fra Sogn og Fjordane.

Rederiet fra Solund har bestilt deres sjette nybygning fra Solund Verft AS. Linding Rederi AS får fartøjet rigget for fiskeri med snurrevod, ringnot og garn. Fartøjet bliver med RSW køling der bygges sammen med fryserummet. Ligeledes har Vestøy AS fra Bulandet i Askvoll skrevet kontrakt nr. syv med værftet. Dette fartøj skal rigges til fiskeri med snurrevod og ringnot udelukkende. Der bygges med traditionel RSW køling.

Leveringen af af not-fartøjerne er sat til henholdsvis januar 2014 og juni 2014.

Seacon AS som arbejder med projektering og som tværfagligt har kompetencerne indenfor fiskeri, har konstrueret begge fartøjer og har sammen med det maritime miljø i Sogn og Fjordane realiseret byggeriet til de to lokale redere.

Fartøjerne der er af typen SC38, er den første generation af kystnotfartøjer fra Seacon AS. Skibsskrogene bliver bygget ved Riga Shipyard i Letland og bliver derefter slæbt til Solund Værftet i Norge, hvor den videre aptering og udrustning vil foregå. Konstruktionen udspringer i SC34 konceptet, som Solund Verft AS allerede har sat ni i søen af. Flere af disse fartøjer er udstyret og udrustet af lokale underleverandøre.

Hoved data:

Længde: 38.55 m.
Bredde: 9.50 m.

kapaciteten er på ca. 420 m³ kombineret fryserum og med RSW tanke for nybygning nr. 6.
kapasiteten er på ca. 480 m³ og med RSW tanke for ny bygning nr. 7.


Kilde: Fjt.no
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia