Besøg vores mobil side
 .

Tobis hentet kystnært

Udgivet af FiskerForum den 17-05-2013 · info@fiskerforum.dk

Et godt fiskeri af tobis tæt på kysten har holdt gang i landets fiskemelsfabrikker.

Derimod er der længere imellem de større bådes landinger. Her er det som om tobis fiskeriet ikke rigtigt er kommet i gang endnu. Direktør Peter Jensen, Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S har, som sine kolleger på landets øvrige fiskemelsfabrikker, endnu tilgode at se de helt store landinger af tobis.

Direktøren fra fiskemelsfabrikken udtaler da også til FiskerForum, at de mindre rationsbåde, har været med til at holde gang i produktion med landinger på mellem 300 – 600 tons tobis i døgnet, som de mindre trawlere har hentet på rationskvoten.

Nu er rationskvoten på 15.000 tons næsten opfisket og NaturErhvervsstyrelsen har da også allerede udsendt en Bilag 6, om stop for fiskeri på kvotevilkår efter tobis, der således stoppes i Nordsøen og i Skagerrak, mandag den 20. maj. Peter Jensen har da også allerede set tobis på lejebasis, hvor lejeprisen er ca. en tredjedel af afregningsprisen, som pt. ligger omkring de 2,13 pr. kilo. Denne pris kan dog svinge noget i forhold til om man nu også kan nå at fange hele kvoten eller om fiskeriet dør ud inden sankt Hans.

De sidste opgørelser om de samlede landinger af tobis ligger på knapt 50.000 tons. Dvs. der indtil dato kun er fisket ca. en femtedel af den samlede kvote for 2013 af tobis. Det lyder måske ikke alamerende, men hvis man samtidig kigger på de foregående år, 2012 undtaget. Skulle der kun være godt en måned tilbage af tobis sæsonen, da fiskeriet efter den lille industrifisk plejer at rinde ud omkring sankt Hans, dvs. den 23. juni. Peter Jensen har dog en forhåbning om at hele sæsonnen har rykket sig omkring 2 – 3 uger i alt, på grund af det alt for kolde forår og de meget lave vandtemperaturer. Temperaturer der har været en medvirkende årsag til, at blandt andet de lidt større trawlere endnu ikke har tilstrækkeligt flow i fiskeriet efter industrifisken.

Kilde: Hanstholm Fiskemelsfabrik
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia