Besøg vores mobil side
 .

Torskebestanden på Flemish Cap bliver totalt opfisket af EU-pirater

Udgivet af FiskerForum den 05-04-2011 · info@fiskerforum.dk

- Sådan lyder udmeldingen og overskriften fra skipperen på Enniberg, Sonny Johannesens e-mail til FiskerForum. Læs den her:

”Efter at have læst artiklen “Kan være dyrt at fiske ulovligt” på www.vagaportal.fo, hvor der står, at EU stiller krav om ulovligt fanget fisk, ikke skal kunne sælges til EU lande, så ser jeg mig nødt til at skrive nogle bemærkninger til det fiskeri, der foregår på Flemish Cap i øjeblikket med EU skibe.

Det er specielt gældende for spanske og portugisiske skibe, at de driver rovfiskeri på torsk på Flemish Cap, og med dette konstante tryk på torskebestanden, der jo lige er kommet sig igen, vil bestanden meget snart være opfisket.
Færøerne har en samlet kvote på 2.235 tons, som trawleren Enniberg fisker alene. Enniberg startede fiskeriet på Flemish Cap 19. februar i år, og har indtil nu fisket 1.600 tons. Fiskeriet har været særdeles godt, og skipperen Sonny Johannesen oplyser, at de forventer at være færdig med den færøske kvote om ca. 2-3 uger.

Siden Enniberg startede fiskeriet på Flemish Cap, har der hele tiden ligget 5-7 EU-skibe, der også har fisket efter torsk på feltet. To af disse EU-skibe er temmelig nye skibe, der er på samme størrelse som Enniberg, og må beregnes som mindst ligeså effektive. De øvrige skibe er gamle skibe, men man må antage, at de også fisker effektivt, fordi at fiskeriet er så godt i øjeblikket. For eksempel var Enniberg’s fangst i forgårs 90 tons, men den samlede tow-tid var mindre end 2 timer.
Færøerne har en samlet kvote på 2.235, som de fisker med et fatøj på omkring 2 måneder. Til sammenligning så har EU blot en samlet kvote på 5.700 tons, og alligevel fisker EU på Flemish Cap med mange skibe, der ligger på feltet hele året, januar – december.

Med dette tryk på torskebestanden på Flemish Cap, som EU ulovligt foretager sig, så vil torskebestanden være væk om ganske få år, og hvis TAC'en forhøjes næste år, vil EU antagelig sende endnu flere skibe til Flemish Cap.

Samtidig kan man læse, at en stakkels fisker, der har fisket alene i lukket område nord for Færøerne, ikke kan sælge sin fisk til EU, fordi at hans fangst ikke var forsvarlig – der er noget fuldstændig galt her.

Med venlig hilsen

Sonny Johannesen, skipper
M/S Enniberg

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia