Besøg vores mobil side
 .

Torskefiskeriet i Østersøen hæmmes af hårdt vejr.

Udgivet af FiskerForum den 14-12-2011 · info@fiskerforum.dk

I godt en uge har Hvide Sande fartøjet RI 468 ”Juli-Ane” fisket efter torsk i vestlige Østersø. Og det er ifølge skipperen Verner Møller ikke gået alt for godt; ”Der er for lidt fisk”, konstaterer han.

I år har lufttemperaturerne været høje i forhold til de seneste år. Ifølge Hvide Sande skipperen, er det velkendt, at så længe temperaturerne er høje, kniber det med at fange fisken; ”Det har vi set så mange gange før, når vejret har været mildt”.

I tillæg driller blæsten også. Tirsdag eftermiddag blæser det 20 m/sek. i området mellem Møn og Bornholm. Desuden er der også en betydelig strøm på 1,2 mil i vestlig retning – alt sammen noget som ikke gør arbejdet lettere.

Besætningen har planer om at blive i torskefiskeriet nogen tid endnu. Kutteren forventes at ligge julen over i Køge havn. Efter juledagene tager besætningen en enkelt fangstrejse; ”Vi vil prøve at fange en Nytårstorsk – men vi lover ikke noget” siger Verner Møller.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia