Besøg vores mobil side
 .

Udbud af sømotorveje

Udgivet af FiskerForum den 30-06-2011 · info@fiskerforum.dk

EU åbner for økonomisk støtte til projekter om sømotorveje i Nordsøområdet. Et mål med udbuddet er at forbedre og optimere godstransporten ad vandvejen. Det mindsker også trængslen på vejene.

Projekterne kan være af forskellig karakter og kompleksitet. Større projekter, der er klar til implementering, støttes med op til 20 %. Det kan være infrastruktur på havnen, kanalopbygning, bedre adgang fra havn til vandvejen eller lignende. Større projekter omfatter også logistiske systemer til at forbedre sikkerhed, rapporteringssystemer og nedsættelse af den administrative byrde. Forberedende undersøgelser eller pilotprojekter støttes med op til 50 % for at bane vej for projekter af mere innovativ og miljøvenlig karakter, f.eks. test af nye Ro-Ro prototyper eller miljøvenlig fremdrift.

Krav til ansøgere er, at projekterne skal have en bredere regional betydning. I den betragtning ligger, at ansøgere skal indgå i et interessentskab bestående af minimum to havne i to forskellige lande i samarbejde med en operatør for at sikre en bred vinkel i projektet.

Fristen for projektforslag er den 16. september 2011. Ansøgning sendes til Transportministeriet, som også kan kontaktes for nærmere oplysninger.

Kilde: Danske Havne
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia