Besøg vores mobil side
 .

Udviklingsforsøg med saltvandspumper på Hirtshals havn

Udgivet af FiskerForum den 14-04-2013 · info@fiskerforum.dk

Danmarks største pumpefabrik Grundfos har siden 2011 haft en teststation til saltvandspumper placeret på Hirtshals Havn. Teststationen anvendes til test i forbindelse med udvikling af saltvandspumper, og det høje saltindholdet i Skagerrak giver de hårdeste - og dermed de bedste - betingelser for en test af pumperne.

Efter mindre end to år med en placering af teststationen på Tværmolen på Hirtshals Havn, har Grundfos fået behov for at udvide stationen, så det er muligt at teste større og kraftigere saltvandspumper. Det var ikke muligt at opfylde alle behovene på den hidtidige placering, og derfor har Grundfos og Hirtshals Havn valgt en ny placering til teststationen på Brokajen. Den nye placering opfylder Grundfos' behov for tilgængelighed, elektricitetsforsyning og adgang til havvand.

Teknisk chef Peter Ydesen siger i forbindelse med flytningen af teststationen:
- For Hirtshals Havn er det en spændende aktivitet at have på havneområdet, og udvidelsen af teststationen har givet os nogle udfordringer som vi har arbejdet sammen med Grundfos om at finde løsninger på. Så selv om det har været en anderledes opgave, så har det alligevel ikke været anderledes end andre opgaver, hvor vi søger at finde løsninger sammen med vores samarbejdspartnere.

Kilde: Hirtshals Havn
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia