Besøg vores mobil side
 .

Vågmær fanget ved Hesselø

Udgivet af FiskerForum den 25-02-2011 · info@fiskerforum.dk

Tidligere på måneden fangede fisker Bent Muff under brislingefiskeri en vågmær ved Hesselø i det sydlige Kattegat

Fisken, der blev fanget i snurrevod, var et stort eksemplar på 204 cm og 27,6 kg. Den blev indleveret på Kattegatcentret i Grenaa, hvor den blev undersøgt og dissekeret. Det viste sig, at den havde 6 friskfangede sild og brislinger på 6-12 cm i maven. Den har med andre ord været på jagt efter bytte på kun 25 meter vand. Dette er en interessant observation, da arten normalt lever pelagisk på 300-600 meters dybde.

Bent Muff fangede også en vågmær i marts 2010 - ligeledes ved Hesselø. Også denne havde friske småsild i maven. Der er dog tale om strejfere og ikke en egentlig bestand, for arten er en forholdsvis sjælden gæst i danske farvande. Fiskeatlasdatabasen rummer således kun oplysninger om knap 30 eksemplarer fra Danmark.

Vågmæren findes udbredt i den nordlige del af Atlanterhavet fra Nordafrika til Nordnorge og Grønland. Den sølvskinnende, bændelformede fisk med de højrøde finner kan blive op til ca. 3 meter. Den har ingen økonomisk betydning.

Kilde: Fiskeatlas

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia