Besøg vores mobil side
 .

Vestjysk Havn oplagt førstevalg for fremtidige Offshore aktiviteter

Udgivet af FiskerForum den 10-03-2014 · info@fiskerforum.dk

DBB’s Jack-Up fartøj ”WIND” har den sidste uges tid ligget til service i Hvide Sande havn.

Hvide Sande Havn har siden havneudvidelsen blev taget i brug i sommeren 2013, haft særlig fokus på nye forretningsområder som godstransport og offshore vind. ”Hvide Sande er jo bygget op omkring fiskeriet, men med den nye Vesthavn og den forbedrede vanddybde, så går vi nu efter at få flere forskellige kunder i butikken” siger Steen Davidsen, Havnedirektør, Hvide Sande Havn.


Hvide Sande havn har allerede fået godt fat i godstransporten, og havnen har siden havneudvidelsen stod færdig haft ca. 25 coaster anløb – langt de fleste af disse er kommet ind med bulk-varer til Midt- og Vestjylland. Men havnen og Hvide Sande Service Group sigter også mod havmølleaktiviteter.


”Vi er den nærmeste havn til Horns Rev 2, og kommer til at være den suverænt nærmeste havn til de planlagte havmølleparker i Horns Rev 3 og Vesterhav Syd - derfor går vi målrettet efter at blive servicehavn til disse projekter. Vi har allerede haft en del fartøjer i havnen i forbindelse med forundersøgelserne til Horns Rev 3 og Vesterhav Syd. Men vi er specielt glade for at DBB nu også vælger at benytte vores nye Vesthavn til jack-up af ”WIND”, så vi nu også har fået hul på den type anløb i Hvide Sande” udtaler Esben Thomey, Kundeansvalig, Hvide Sande Service Group.


DBB Jack-Up Services A/S er specialister i levering af skibe og løsninger til drift og vedligeholdelse af eksisterende havmølleparker - efterspørgslen på skibet "WIND" er så stor at rederiet har 2 Jack-up skibe mere på vej til levering i 2014. De nye forhold på Vesthavnen, samt havnens geografiske placering blev afgørende for valget af Hvide Sande:


"Vi valgte at gøre brug af Hvide Sande Havn, da vi i dette tilfælde havde behov for en kaj med en tilstrækkelig bærekapacitet samt areal til at supportere den pågældende operation. Derudover er havnen ideel til den type skibe som DBB driver og samtidig er den strategisk godt placeret i forbindelse med fremtidige opgaver for skibet" siger Daniel Falk Gregersen, Technical Operations Manager, DBB Jack-Up Services A/S.


DBB, Hvide Sande Havn og Hvide Sande Service Group håber samtidig at anløbet af ”WIND” kan være starten på et fremtidigt samarbejde:


”Vi er blevet mødt af en løsningsorienteret Service Gruppe i Hvide Sande og der har været stor forståelse og interesse for hele operationen, hvorfor Vesthavnen kan være en mulig kandidat som basehavn i forbindelse med mobilisering til DBB's fremtidige projekter i Nordsøen" - udtaler Daniel Falk Gregersen, Technical Operations Manager.


Hvide Sande satser i fremtiden på at kunne levere endnu bedre forhold til nuværende og kommende kunder. Bl.a. etabler Hvide Sande Havn nu en overvanddybde fra 6 til 7 meter som forsøgsordning fra april 2014, og derudover investerer A/S Hvide Sande Skibs- & Baadebyggeri i en ny mobilkran, så den nuværende 50 tons byttes ud med en 80 tons mobilkran fra juni 2014.


Kilde: Hvide Sande Havn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia