Besøg vores mobil side
 .

Vietnam: Danmark har massivt støttet udviklingen af Vietnam´s fiskerisektor.

Udgivet af FiskerForum den 17-03-2011 · info@fiskerforum.dk

Over en 10 årig periode har Danmark støttet opbygningen af Vietnam´s dambrugseventyr. Det er sket via bidrag fra Danida på 508 mio. kr.

Pengene skulle bl.a. bruges til etablering af en bæredygtig sektor, men ifølge en række NGOèr, er Vietnam´s opdrætssektor langt fra bæredygtig, og til betydelig skade for det marine miljø.

Udenrigsministeriets magasin ”Udvikling” har i udgaven februar/marts 2011, fokus på udviklingsbistanden til Vietnam´s fiskerisektor. Bladet bringer 6 siders orientering og interview om emnet – herunder også om det nationale dilemma; at vi yder støtte til en industri, som efterfølgende skaber afsætningsvanskeligheder for dansk fangede fisk.

Danmarks Fiskeriforening er modstander af, at man yder støtte til en industri, som efterfølgende ”transporterer fisk halvvejs rundt om jorden”. Ifølge fiskernes formand Svend- Erik Andersen, kunne man have prioriteret bedre.

I Dansk Industri mener man derimod, at Danidas bistand har været succesfuld; ”Den har været med til at opbygge gode rammebetingelser og overføre viden og teknologi til Vietnam i samarbejde med danske virksomheder”, udtaler Marie Gad, konsulent i Dansk Industris Internationale Politiske afdeling til magasinet Udvikling. Til spørgsmålet om støtten er konkurrenceforvridende, svarer Marie Gad; ”Nej. Den vietnamesiske fiskerisektor har haft brug for den danske bistand til at udvikle sig. Og nu, hvor sektoren er ved at være konkurrencedygtig, bliver fiskerisektorprogrammet faset ud. Det er præcis sådan, bistand skal virke”.

Ifølge Danida er Vietnams samlede eksport af fisk og skaldyr vokset fra 500 mio. US$ i 1999 til 4,3 mia. US$ i 2009 – heraf udgør hajmallen Pangasius en betydelig del af eksporteventyret.

Kilde: FiskerForum.com/EK

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia