Besøg vores mobil side
 .

Arbejdsulykke på grønlandsk trawler ved værftet i Frederikshavn

Udgivet af FiskerForum den 06-05-2014 · info@fiskerforum.dk

Det var under arbejdet med nogle 200 kg tunge stålluger, at en 58-årig værftsarbejder på Orskov Yard i Frederikshavn, mandag formiddag kom til skade, skriver Nordjyske.dk.

Arbejdet foregik på den 70 meter lange grønlandske rejetrawler Regina C, som for tiden ligger til reparation ved det nordjyske værft. Den uheldige medarbejder på Orskov Yard, blev i hast, men ved fuld bevidsthed, kørt til traumecentret på Aalborg Universitetshospital.


Ved ulykker af denne karakter, tilkaldes arbejdstilsynet altid, og tilsynet udstedte da også på stedet et såkaldt rådgivningspåbud, som det hedder i fagsproget, efter at have gennemgået hændelsen og ulykkesstedet.


Hændelsesforløbet
Værftsarbejderen var sammen med en kollega i færd med at fjerne tre luger til lasten på trawleren. De første to luger blev åbnet ved hydraulik og derefter sikret, hvorimod den tredje luge efter at være åbnet, ikke var blevet sikret tilstrækkeligt, hvorefter den 58-årige blev ramt. Tilsynscenter Nord har efterfølgende været inde over arbejdsmetoden, og påbudt værftet at sikre lugerne forsvarligt, inden man fjerner de hydrauliske donkrafte.


Kilde: Nordjyske.dk
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia