Besøg vores mobil side
 .

Barndomsvenner deler nu trawler sammen

Udgivet af FiskerForum den 08-01-2018 · info@fiskerforum.dk

I fiskerihavnen Hvide Sande havde fisker Peder Muff Nielsen gået de sidste par år med tanker om at investere i båd og grejer og dermed få foden på eget dæk. Samtidig og helt uafhængigt gik en anden Hvide Sande-fisker, Christoffer Iversen også rundt med en fuldstændigt tilsvarende drøm om eget skib.

Det var først da fiskeskipper Jens Frich fra Hvide Sande, kom under vejrs med deres fremtidsplaner, at han mente det kunne være gavnligt for begge fiskere, at de lige tog »en snak sammen«.


Således blev det og de to fiskere fra Hvide Sande, der tidligere havde boet naboer til hinanden og gået på samme skole samt fulgt den samme erhvervsretning som fiskere op gennem livet, fandt sammen. Og her i november måned, en råkold fredag den 10. november kunne underskrive handlen med »Nordkysten« købt af reder Henning Kjeldsen i Skagen.


Underskriverne var fiskeskipper Jens Frich og Peder Muff Nielsen samt Christoffer Iversen. Overtagelsen blev dog udskudt til om tirsdagen den 14. november, for som begge fiskere sagde, »man starter ikke på en ny båd en mandag.«


Både Peder og Christoffer har kun rosende ord at sige om fiskeskipper Jens Frich og hans måde at formidle samarbejdet og handlen på. »Vi har fået en rigtig god aftale op at stå og med meget fine betingelser, så nu handler det blot om at komme ud og fiske, så der kan komme nogle penge i kassen,« forklarer Peder overfor FiskerForum.


Christoffer supplerer med, at skibet er i absolut god stand og helt velegnet til det kombinerede fiskeri efter industrifisk som tobis og brisling samt flad og rundfisk, som RI 428 »Nordkysten« skal fiske i Nordsøen fremover.


Peder fortæller videre, at »Nordkysten« er rigget med to-trawl og at han kender båden rigtig godt, efter selv at have haft hyre ombord på båden. En viden som selvfølgelig også har haft en afgørende betydning for beslutningen om at købe. Overfor FiskerForum fortæller han dog, at på sigt er der ting ombord, som begge fiskere gerne vil have lavet om. »Sådan er det vel altid når man står med en anden båd, og ønsker at sætte sit eget præg på den.« Han peger specifikt på kapaciteten i blandt andet lasten. Her er der i dag plads til ca. 220 kasser, men ved at ændre lidt i lasten, kommer der i fremtiden til at være plads til ca. 400 kasser istedet. Men det er fremtidsmusik og ikke aktuelt lige med det første.


Ligeledes er bemandingen ombord 3 mand, hvilket på sigt ønskes udvidet til også at omfatte en lærling. I det hele taget er de to vestjyske fiskere glade for deres erhverv, der for fiskeriet i Nordsøen, ikke har set så positivt ud i mange år. »Der er fisk nok og priserne er stabile, så det ser lyst ud«, kommer det samstemmende fra de to lokale fiskere, der også er enige i, at med en fisker, igangsætter og erhvervsmand som Jens Frich, ser det også lyst ud for fiskeriet i Hvide Sande og på Havnen.


Mens elektrikere og smede er travlt beskæftigede med det sidste inden »Nordkysten« rejser af mandag aften, er Peder og Christoffer også igang med at gøre sig klar, så kursen igen kan sættes Nordsøen og et fiskeri efter fladfisk kan begynde.


FiskerForum.dk ønsker de tre lokale fiskere fra Hvide Sande tillykke med båden og god vind fremover.FiskerForum.dk


Barndomsvenner deler nu trawler sammen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik