Besøg vores mobil side
 .

Bornholmer-færgen kommer i havsnød på torsdag

Udgivet af FiskerForum den 05-05-2014 · info@fiskerforum.dk

Passagerfærgen Povl Anker, vil som led i den store flådeøvelse på Bornholm Baltic SAREX 2014, komme i havsnød på torsdag.

Flådeøvelsen, der siden den første øvelse tilbage i 1996, kun har vokset sig større og større, har i år flere nye programpunkter med. Fra tidligere udelukkende at have været en ren militær øvelse, har den de sidste par år skiftet indhold til udelukkende at være en søredningsøvelse.


Nye retningslinjer for Incident Koordinatorer
Tidligere års erfaringer fra Baltic SAREX har afdækket et øget behov for retningslinjer til de lokale ”Incident koordinatorer” om bord på et skib i nød. Et nyt afsnit i retningslinierne for SAR-Danmark, er blevet offentliggjort og vil blive præsenteret i en workshop ved Baltic SAREX 2014.


Udover dette vil Kaptajn Jörgen Loren fra Stena Line, lave en præsentation af den civile skibsfart syn på assistance fra andre skibe og endelig vil professionelle brandfolk fra Tyskland, med en særlig maritim uddannelse, med støtte fra en redningsgruppe fra Finland, demonstrerer deres kompetencer om bord på passagerfærgen Povl Anker.


Indførelsen af en international planlægningsgruppe i 2013 har virkelig bevist sit værd og det har yderligere hævet kvaliteten af øvelsen, en øvelsen der nu mere end nogensinde, er en platform for konceptudvikling og hvor nye partnere deltager.


Forbedringer indarbejdes
I år er vi stolte over at kunne meddele, at der er taget hensyn til alle forbedringer der blev anbefalet i sidste års afrapportering og i svarene i den spørgeskemaet ”Praktisk respon Analyse Metode” PRAM, som derfor vil blive gennemført på i SAREX 2014 i Østersøen. Baseret på den meget positive tilbagemeldinger fra deltagerne , ikke kun vil workshoppen blive gentaget i dette års øvelse har vi også etableret en separat kursus i brug af metoden.


Ubemandede droner overflyver redningsøvelsen
Brugen af flyvende droner vil blive indført i dette års øvelse, da både de danske redningstjenester og et privat firma, tester og præsenterer deres droner, for at få lidt mere erfaring i brugen af droner specielt omkring søredning.


Tysk forskningsprojekt under øvelsen
Med det formål at gøre SAR operationerne, mere effektive ved at fokusere på beslutningsprocessen på hvordan beslutninger bliver truffet på OSC niveau i søredningsøvelsen. Projektet har kørt i den tyske SAR organisationen i et helt år nu, og vil blive introduceret både på PRAM kursuset og i løbet af Baltic SAREX 2014.


Observatører der følger flådeøvelsen omkring Bornholm er:  • MRCCs from the Black Sea Nations

  • The Danish national Rescue Council

  • Nordic Rescue Coorperation, MIRG working group

  • DykSMART (Rescue Divers in Sweden)

  • Various Danish firefighting departments with maritime obligations

  • Central Command for Maritime Emergencies (Germany)

  • The Russian Navy


Endelig inviteres alle til at deltage på Baltic SAREX på facebook og udveksle ideer, billeder m.m.


Kilde: Baltic SAREX
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia