Besøg vores mobil side
 .

CETA-Aftale giver danskerne billigere fisk og skaldyr

Udgivet af FiskerForum den 21-09-2017 ¡ info@fiskerforum.dk

EU's omdiskuterede handelsaftale med Canada kan give dansk milliardgevinst, vurderer Dansk Industri.

Den omstridte CETA-handelsaftale (Comprehensive Economic and Trade Agreement) mellem EU og Canada, der har vÌret undervejs siden Prag-mødet i maj 2009, übner potentielt for danske eksportmuligheder.


Med Ceta-aftalen, der stort set fjerner alle toldafgifter og andre restriktioner mellem EU og Canada, trÌder i kraft torsdag. Sü ryger handelsbarrieren mellem to af verdens største økonomier. En aftale som kaldes den bedste og mest progressive nogensinde samt en milepÌl i EU´s handelspolitik.


Et løft til Canada-eksporten med mindst 30 procent


DR Nyhederne har talt med underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen som forklarer, at aftalen büde gÌlder fødevarer, tjenesteydelser og større offentlige opgaver. Han vurderer, at det vil løfte den danske eksport til Canada med minimum 30 procent og siger videre, at det vil gøre livet noget nemmere for danske virksomheder, som skal sÌlger deres varer pü det kÌmpestore canadiske marked. Et marked der alene sidste ür omsatte danske varer og tjenesteydelser for 8,7 milliarder kroner.


Underdirektøren for DI forklarer videre, at danske forbrugere ogsü vil nyde godt af aftalen. En aftale der vil gøre de canadiske varer i butikkerne billigere, som blandt andet fisk og skaldyr.


Med CETA-aftalen afsluttes syv ürs hürde forhandlinger, som undervejs blev blokeret af èn mindre belgisk region Vallonien, der under sidste fase af forhandlingerne, pludselig ville have ekstra sikkerhed for, at canadiske virksomheder ikke kunne sagsøge lande, der efterfølgende indførte regler for beskyttelse af miljø og sundhed. Den belgiske region mütte til sidst bøje sig, efter et større pres fra de øvrige EU-Lande.Kilde. DR.dk
FiskerForum.dk


CETA-Aftale giver danskerne billigere fisk og skaldyr - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik