Besøg vores mobil side
 .

Dåsemakrellen byttes ud med frisk fersk fisk

Udgivet af FiskerForum den 07-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Forbrugere har ændret indkøbs- og adfærdsmønster og køber i dag mindre og færre fiskekonserves end tidligere, helt nøjagtigt blev nedgangen i salget af »dåsefisken« på hele 70 millioner kroner i dagligvarebutikkerne sidste år.

Årsagen til at salget af fisk på dåse faldt med 70 mio. kroner, er sket fordi forbrugerne istedet køber fersk fisk. Det har ellers været et ønske fra Fiskebranchen i mange år, hvor der er ført intensive kampagner for at få danskerne til at spise mere fisk. Især har fokus været på dansk fisk, men trods reklamekampagner og målrettet markedsføring om fisk 2 gange om ugen, spiser danskerne fortsat ikke fersk fisk nok


Faktisk er det stadigvæk kun ca. 10 procent af danskerne, der følger branchens råd.


Analysevirksomheden Nielsen sætter tal på danskernes fiskeindtag, for samlet set blev der i 2016 købt fisk- og skaldyrsprodukter for 2,9 milliarder kroner i de danske husholdninger. Heraf var ca. halvdelen svarende til 1,4 milliarder kroner fersk fisk, som afløser tidligere tiders større indkøb af frossen fisk og konserves.


Selvom fiskebranchen sidste år lancerede kampagne med det danske mærke »Dansk Fisk«, har det ikke ændret sønderligt i mængden af indkøbt fisk. Danmark eksporterer fortsat 90 procent af fiskefangsten hvert år og vi importere stadigvæk store mængder torsk og laks fra Norge.


Tidligere undersøgelser har vist at indkøbsmønstret for køb af fisk, for 71 procent vedkommende af forbrugerne, bliver handlet i lavpriskæderne og i supermarkederne, hvorfor det ifølge fiskebranchen er uhyre vigtigt at dansk fisk netop findes på hylderne her.


Af de lidt større kæder indenfor dagligvarehandlen, kan nævnes Coop, der målretter deres medlemstilbud, med dansk sæsonfisk fra Thorup Strand, til kunder der ofte handler fisk hos Coop. Ligeledes har Rema 1000 en tilsvarende »sæsonfiskekampagne« hvor forbrugerne hver måned får tilbudt friske ferske fisk efter årstiden. Et fokus der gerne skulle øge danskernes indkøb af fersk fisk i dagligvarehandlen.


Fisk i sæson lige nu, kan nævnes Ising som du lige får en opskrift på fra Fiskebranchens »2 Gange Om Ugen«


Risotto med ising og asparges. (til fire personer)


Du skal bruge


450 g isingfilet
500 g grønne asparges
1 lille løg
2 spsk olivenolie
4 dl risottoris
1 dl hvidvin el. tør vermouth
1 tsk revet citronskal
3 til 4 tsk friskpresset citronsaft
1 bdt. hakket purløg
1 spsk hakket citrontimian (el. alm. timian)


Sådan gør du:  • Bræk enderne af aspargesene, skær hovederne af i 3 cmR17;s længde, og skær resten i tynde skiver.

  • Skær isingfileterne i tykke strimler

  • Hak løget fint, og svits det i 1 spsk olivenolie i en gryde, uden at det tager farve.

  • Tilsæt ris, svits et øjeblik, og tilsæt vin eller vermouth.

  • Kog til væsken næsten er væk.

  • Tilsæt 1R11;2 dl kogende vand, og kog risene under omrøring – tilsæt hele tiden mere vand, når risene er kogt næsten tørre.

  • Bring 4 dl vand med ½ tsk salt i kog i en pande, og kog aspargesene i vandet i 2 minutter.

  • Tilsæt fisken, sluk for blusset, og lad fisken trække færdig heri.

  • Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og saft, og supplér med vandet fra panden, som asparges og fisk har kogt i, til risottoen er cremet i konsistensen. Risene skal være møre, men med en lille hård kerne i midten – ligesom pasta al dente.

  • Vend forsigtigt asparges og fisk med purløg, citrontimian og 1 spsk olivenolie.


Anret risottoen på tallerkener eller et stort fad, og fordel asparges og fisk ovenpå. Servér straks. Tip: I stedet for vand kan du anvende tynd fiskefond.Kilde: DHblad.dk og 2 Gange Om Ugen (Fiskebranchen)
FiskerForum.dk


Dåsemakrellen byttes ud med frisk fersk fisk - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik