Besøg vores mobil side
 .

Dansk garnbåd forlist ved Norge

Udgivet af FiskerForum den 24-06-2014 · info@fiskerforum.dk

Det meddeler redningstjenesten, at Thorsminde kutteren L 654 Pia Glanz er forlist ud for den norske kyst, tirsdag eftermiddag.

Skipper John Christensen stod selv ved roret på Pia Glanz og talte med Johny Pedersen fra en anden garnbåd fra Thorsminde Palermo, da de blev afbrudt af alarm fra maskinrummet, at der trængte vand ind ved Pia Glanz. Herefter kaldte man hurtigt SOK, (søværnets Operative Kommando) som igen gik over den norske kystredningstjeneste, der hurtigt fik en helikopter i luften fra Stavanger og sendt afsted ud mod Pia Glanz.


Situationen udviklede sig minut for minut og så hurtigt, at skipper på Pia Glanz sendte sin besætning på 3 mand i redningsbåden, mens han selv forsøgte at få styr over det. Men der var intet at gøre og kort efter måtte skipper selv gå i flåden. Herfra blev de kort efter samlet op af en coaster, der i forbindelse med nødmeldingen ikke lå så langt derfra, samtidig hermed ankom den norske rednings-helikopter til området.


Dramaet udspillede sig, mens skipper på Palermo, fortsat havde radiokontakt med Thorsminde båden og det var da også en noget rystet Johny Pedersen, der efter at han havde sikret sig, at besætningen på Pia Glanz var reddet og i god behold samt at familien hjemme i Thorsminde havde fået besked, tog imod opkaldte fra FiskerForum, så han kunne berolige de mange, der omkring klokken 14.00 i eftermiddags, viste at en dansk garnbåd var forlist, men som endnu ikke viste om besætningen var i god behold.


Meldingen fra Johny Pedersen, her 3 timer senere, lyder på ingen tilskadekomne og alle i god behold, men at den knapt 3 år gamle kutter L 654 Pia Glanz er sunket på en position sydvest for Norge på 57.32 – 04.48.


FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia