Besøg vores mobil side
 .

De første Bonito´er i år er fanget i Skagen

Udgivet af FiskerForum den 18-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Det er bundgarnsfisker Poul Tvilling, der i sine bundgarn, sat lige udenfor Skagen Havn, der en måned tidligere end sædvanligt, allerede har indfanget 16 bonito´er.

Den usædvanlige tidlige fangst hører ikke til sjældenhederne. I juni måned i år, tabte den selv samme bundgarnsfisker kæben, da han røgtede sin garn udenfor Skagen. Her var der gået en, godt nok død vågehval i bundgarnet. Så sjældne fisk på disse kanter, overrasker ikke den hærdede Nordjyske bundgarnsfisker.


Auktionsmesteren Edvin Jensen fra Skagen Fiskeauktion, bekræfter overfor FiskerForum, at der fredag morgen var 16 Bonito´er på auktionen og den lille hurtigtsvømmende tun-art opnåede den dagsaktuelle pris på 102,- kroner pr. kilo, der med en gennemsnitsvægt på 1,5 kilo, indbragte den nu meget tilfredse bundgarnsfiskeren knapt 2500,- mere i afregning.


Bonit er fællesbetegnelsen for en del mindre tun-arter. Hvoraf den bugstribet nbonit er den eneste, der er fanget i danske farvande. Boniter danner grundlag for et økonomisk meget vigtigt fiskeri i alle tropiske havområder. (Den Store Danske)


Kilde: Fiskeauktionen i Skagen
FiskerForum.dk
Foto : Peter KirkbyDe første Bonito´er i år er fanget i Skagen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik